RĂZBOIUL BADEA – ALIFANTIS – Ostilitățile au ajuns în faza pe cocioc

RAS PAMFLET —   Ploua infernal în cămăruța sa din Piața Romană, numărul 9, așa că maestrul folkist Nicu Alifantis deschise umbrela și înjură în sinea lui luna lui Marte, care se prăbușise peste acoperișul său taman la începutul pandemiei și-i lăsase o gaură prin care acuma ploaia îl inunda infernal.

Ca să mai uite de potop, deschise televizorul la emisiunea lui Mircea Badea, „In gura presei”, căci îi plăceau tinerele talente muzicale promovate de Mircea. Își luă chiar și chitara și încercă să compună după melodiile auzite la emisiune: „Plouă infernal…”.

Nu se putu concentra defel, așa că se duse și legă ciocul papagalului său Deimos, care papagalicea ploaia infernală din colivia sa, papagal pe care-l câștigase la un concurs de interpretare în Papua Noua Guinee, apoi încercă din nou să compună: „Plouă infernal…”.

Nu megea. De data asta îl deranjă cu lătratul pechinezul său Phobos, pe care-l câștigase la un concurs de muzică folk în China, salvându-l astfel să ia drumul bucatariei unui restaurant cu meniu tradițional chinezesc. Așa că meastrul folkist îl închise pe pechinezul Phobos în baie și reveni la compoziție: „Plouă infernal…”.

„Brrrrr !…  Brrrrr !… Brrrrr !…” se auzea de dincolo de perete. Vecinul său, artist amator în ansamblul „Ciocanul și bormașina”, repeta… Nicu se ridică nervos și începu să bată de câteva ori cu chitara în perete, până ce acordurile bormașinii încetară. Apoi se așeză iarăși în fotoliu, aprinse o țigară și pufai liniștit o vreme. Văzând că nu-l mai disturba nimeni, Nicu prinse curaj și se îndură să-și ia chitara și să mai încerce să compună: „Plouă infernal…”.

„Hartiștii lu’ pește !… Toată ziua zdranga-zdranga pe la concerte pe banii primăriilor…” țipa Mircea Badea din plasmă.

„Asta e prea de tot !… Nu mai poți, dom’le, compune, nu mai poți face artă adevărată, că toți puțiflendării te disturbă cu aprecierile lor ignorante… Habar n-au de muzică, nu știu barem ce-i ăla un  <<do – re – mi >>, da’ își dau cu părerea pe la televizor… ” își spuse înciudat Nicu Alifantis și puse mâna pe telefon să-l sune pe Mircea Badea.

— Alo, Mircea ?

— Pe cocioc !

— Plouă infernal…

În cocioc, în cocioc !

— Și io te-njur…

— Ca un cocioc !

— Îți iau cuvintele și le-nec…

În cocioc…

— Îți șuier în urechi și te prefac…

În cocioc…

Nu mai știu cum au decurs mai departe ostilitățile, că informatoarea noastră, o băbuță vecină cu maestrul, care îl spiona pe Nicu Alifantis prin gaura cheii, a alunecat pe scări din cauza apei scurse pe sub ușa maestrului și-a fost dusă la spital în stare gravă, fiind bolnavă de covid. Dacă vom mai afla câte ceva din culisele războiului Badea-Alifanitis, de s-o înzdrăveni băbuța, vă vom ține negreșit la curent. Până atunci… plouă infernal !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s