Cine este gândacul mandolinist de autostradă și ce vrea el

Gândacul mandolinist de autostradă este o nouă specie de insectă bahico-autostradistă, care și-a ocupat arealul său de viețuire în preajma autostrăzilor în construcție, pe care le stopează prin reclamații la Bruxelles și tăieri de fonduri de la agenția care se ocupa de autostrăzi, dând în schimb banii băncilor, pe care le scutește de taxa pe lăcomie.

Cântecul său strident-scârțâitor la mandolină poate fi auzit în fiecare dimineață când muncitorii vin la autostradă și pun mâinile pe lopeți, care e atât de duios încât îi face brusc să încremenească asemeni statuii lu’ Brăteanu și să se sprijine în cozile lopeților.

De curând, gândacul și-a mai bifat între realizari si stoparea proiectului Autostrăzii Unirii, după ce a jucat Hora Unirii în piața publică din Iași și-a anunțat cu surle și trâmbițe ca el vrea musai alegeri anticipate.

Reacția publicului față de noile isprăvi ale gândacului mandolinist de autostradă n-a fost prea clară: unii l-au huiduit, ca ei vor neapărat autostradă; alții l-au aplaudat, că le plac alegerile, că așa se mai aleg și ei cu câte o găletușă, o șapcă cu însemnele „Make Romania great again”, niscaiva ulei și făină. Da’ autostrada la ce bun ? Că nu voie să circule cu căruța pe ea !

Acu’ gândacul le-a tras o asumare ălora din parlament că el vrea alegeri în două tururi. Mizează pe sprijinul liliecilor de peșteră ha-Barniști și pe acela al urșilor pâmpiști să respingă moțiunea ciumaților roșii, care i-au pus gând rău gândacului mandolinist și vor să-i pice guvernul gândăcesc.

Când mai trece pe la biroul său din Palatul Victoria, gândacul mandolinist de autostradă e preocupat în special să taie alocațiile copiilor, că de pensiile speciale ale tablagiilor n-are curaj să se atingă, că ăia nu știu de glumă și-i dau cu flit. Acu’ e și o chestie de investiție socială: ce rost are să investești în copii, mărindu-le alocațiile, adică să investești în viitorul națiunii ? Important e să investești în cimitire, dând pensii speciale celor care nu mai sunt de niciun folos societății…

Când nu e preocupat cu investițiile, gândacul mandolinist de autostradă se împrumută în draci cu miliarde de euro în fiecare zi. Nu spune nimanui ce face cu ele, da’ cică strânge bani albi pentru zile negre în offshor-uri. E o adevarată binecuvântare pentru țară să aibă un gândac așa prevăzător, că doară știe prea bine ce-a pățit la criza lu’ Băsescu…

Bravos gândac ! Bravos națiune c-ai votat înțelept ! La urmatoarele alegeri votez #șîeu !

Alex Hatta

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s