ISTORIA REINTERPRETATĂ – Perle celebre de la BAC

RAS UMOR „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primește politicos, dar cu obrăznicie, și-l face în tot felul, ca pe o albie de porci.”

„România a trecut prin  << criza orientală >> la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere și manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit și a câștigat războiu.”

„România era implicată în tot felul de relații internaționale aiurea prin lume cu diverși dubioși. Asta nu era bine, deoarece își bătea toți joc de ea ca și acuma.”

„Vlad Țepeș a atacat în toiul nopții tabăra lui Mahomed ca să-l omoare când dormea mai adânc, dar Mahomed s-a prins de banc și-a schimbat cortul.”

„Ștefan cel Mare a bătut cel mai mulți turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut 50 de războaie cu ei și a fost 50 – 0. Numai când îl vedeau ăia și deja începea să le sune apa-n cap.”

„Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum. Mai măricică. Ea avea Armata Roșie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.”

„Comuniștii erau niște teroriști, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.”

„Dacă nu era Mihai Viteazu să facă România cu mânuțele lui cum l-a tăiat capu, și bine la tăiat, nu aveau ăștia ce să fure azi.”

„Nicolae Ceaușescu a costruit cu doar câțiva oameni statul român modern în sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ștranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Și a mai rămas mii de tone de aur.”

„Sau bătut mulți în al doilea război mondial și sa-u mai și săturat. Și au zis să facă pace și au puso diun tratat. Adio război.”

SURSĂ: Aglaia Bumbescu, liftieră la Ministerul Învățământului

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s