EVOLUȚIE LA DEZVOLTARE – De la sacoșa de rafie la grinda luuuuungă-luuuuungă

RAS PAMFLET  Ministrul Grindă a găsit o stare de lucruri dezolantă la Ministerul Dezvoltării când a fost investit prima dată: idei învechite, atitudini medievale și sacoșe de rafie rupte cu care se cărau documentele. Tiii !… Ce s-a mai necăjit ministrul Grindă !

Cum este posibil să cari documentele ministerului, care orișicât, nu e orișice fel de minister, cu niște amărâte de plase de rafie, când există atâtea grinzi cu care să digitalizezi ministerul ? Gata !… Gata cu vechile năravuri pesediste în Ministerul Dezvoltării ! Grindă puse hotărât mâna pe grinda sa fermecată cu care greșise un etaj la garsoniera sa de-a făcut-o ditamai viloiul și digitaliză într-o zi ministerul său cât Silicon Valley America în cincizeci de ani.

Funcționarii ministerului lui Grindă nu mai foloseau acum perimatele cărucioare și sacoșe de rafie cu care-i ținuse ciuma roșie în subdezvoltare și ignoranță tehnologică, ci grinzi digitale: puneau dosarul pe grindă și aceasta circula de la un birou la altul ca o bandă rulantă. Pentru accesul ușor al grinzii digitale, pereții despărțitori s-au spart și-au făcut loc minunii digitale a ministrului Grindă.

Astfel, înainte de a pune dosarul pe grindă, funcționarul atingea grinda cu degetele, așa cum operatorul de la calculator atinge tastatura, apoi dădea drumul grinzii. Cel de la biroul următor bătea și el darabana-n grindă, apoi lua dosarul, îl semna sau mâzgălea ceva important în el, și-l trimitea mai departe cu grinda; nu înainte de a mai bate cu degetele-n grindă pentru folosirea digitalizării în minister.

Extraordinarul succes în implementarea digitalizării în Ministerul Dezvoltării i-a minunat tare până și pe americani, pe japonezi și chiar pe chinezii care au scăpat de coronavirus, care au venit buluc într-un suflet să facă schimb de experiență la Ministerul Dezovltării, căci nu mai văzuseră în viața lor așa digitalizare de girindă în vreun minister.

Doar cei de la comisia parlamentara care l-au audiat pe Grindă, personaje depășite tehnologic care mai trăiau încă în medievalismul lor de ciumă roșie, au strâmbat din nas și l-au picat la examenul de investitură în noul guvern pe bravul ministru Grindă. De ciudă ! Din invidie pe realizarile sale deosebite în digitalizarea Ministerului Dezvoltării, care, daca ar fi aplicate și în celelalte ministere și chiar în toată țara, ar propăși România spre un progres extraordinar și nemaipomenit, pe bază de grindă luuuuungă-luuuuungă să ajungă de la un capăt la altul al țării.

© Alex Hatta

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s