Nerecunoscătorii lui Brâncuși

RAS PAMFLET —  Se spune că facerea de bine și fu… de mamă sunt cam același lucru. Nu știu cine a fost creatorul anonim popular care a inventat acest truism înspre luminarea generațiilor viitoare despre comportamentul social, da’ subscriu întru totul la cele spuse de autor. Câtă dreptate avea, dom’le !

Carevasăzică o desemnezi pe Irina Rimes, care nu-i orișicine, orice s-ar zice, că doară o știu toți maneliștii din Ferentari până-n Cucieții din Deal, ca ambasador al Zilei Brâncuși să promovezi oleacă de cultură de aia de-i zice elitistă în rândul generației feisbucisto-instegramiste, ca să nu-i lași să moară de foame pe amărâții ăștia care se ocupă cu arta, că talent să cânte și ei niște manele pe la nunti ca să caștige un ban cinstit n-au, și-ți sar în cap toți acești telectuali de doi bani că de ce desemnezi o manelistă să-l reprezinte pe Brâncuși… Poftim recunoștință !

Adicătelea te apuci să-l promovezi pe neisprăvitul ăla de Brâncuși, care un lucru util nu s-o priceput și el să facă  – barem o tigaie de piatră -, numa’ aiureli de tot felul. Uite, de exemplu, „Masa tăcerii”. La ce-i bună ? Nu-i vorbă, președintele Iohannis o încercat și el sărcau’ să-i dea o utilitate când s-o așezat cu curu pe scaun, da’ crezi c-o putut ? Vezi de treabă ! Distanța de la scune la masă e prea mare, că Brâncuși ăla nu știa să măsoare, și degeaba pui șaorma pe masă, că nu ajungi la ea… Apoi, amărâta aia,”Cumințenia pământului”. Arată de parcă e speriată de moarte c-o s-o bată bărbatu-su cu biciul, ca pe minora aia gravidă din Suceava… Ce sa mai spun de „Coloana infinitului”… O țeapă când mai groasă, când mai strâmtă, care nici scară n-are să-l poți sui pe condamnat în vârful ei… Bașca nici nu-i ascuțită măcar. Lucru de mântuială.

Trebuie să recunoașteți că, spre deosebire de artă, manelele e altceva… Cica laca cichi cian… Cica laca, cichi cean… Place la lume, dom’le ! Like-uri milioane, reclamă căcălău și bani fără număr ! Meserie adevarată, nu cârpăcelile alea ale lui Brâncuși !

Și dacă ți-e milă de hartiștii ăștia de doi bani și vrei să-i scoți din foame, te atacă helita telectuală: nu ești demn să-l reprezinți pe Brâncuși ! Auzi dumneata !

Când s-o apucat Cioloș, săracu’, să cumpere pentru țară pe amărâta aia de Cumnințenie, câți telectuali or scos un ban să dea pe ea ? I-o pus barem un helitist un leu pe frunte ? Haida de ! Nimeni, dom’le ! Toti telectiualii ăștia helitiști și-or vârât capu-n nisip și-or făcut pe niznaii !

Acu’, dacă or venit maneliștii să-l scoată din foame pe Brâncuși, toți hartiștii lu’ pește prăjit și telectualii de doi bani or urlat ca din gură de șarpe că nu-s demni să-l reprezinte.

Atâta nerecunoștință mai rar !

© Alex Hatta

2 comentarii

  1. Telectualii o invidiaza pe Irina ca e mainstream si ca are valoare mai mare ca lantu’ de la gatu’ lu’ Gutza. Plesu si Patapievici au inceput sa behaie in grajdul de la Humanitas, cica sunt caprele Irinucai by Ion Creanga.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s