MOARA DE VÂNT – Meniul zilei: Ludovic neconstituțional cu garnitură de coronavirus

windmill-clipart-windmill-hi PAMFLET — Azi am aflat din decizia Curții Constituționale că Ludovic Orban e neconstituțional… Acuma, adevăru-i că nu se simțea prea bine nici înainte; bănuiam că legal n-ai cum să fii prim-ministru dacă pui la Dezvoltare un bandit ordinar înhaitat cu mafioții de bodegă, un specimen de-o imbecilitate dănciliană care a furat bugetul statului mai bine de douăzeci de ani pe motiv de grindă greșită… Și nici constituțional n-ai cum să fii dacă faci ministru la Sănătate un felcer pro bono contra cost 4 000 de euro în fiecare weekend la clinică privată.

♦ Coronavirusul a ajuns în Europa, debarcând mai întâi în Italia cea plină de români, care au și început deja să-și ia sănătos tălpășița din țara ca afară, cuprinși subit de o dragoste nețărmurită de țara natală… La frontierele patriei au fost întâmpinați tradițional cu formulare de completat, procedură birocratică adânc înrădăcinată în spiritul național, care n-a speriat decât coronavirusul, neobișnuit să completeze atâtea hârtii în țara de bașnită, unde se construiește un spital în șase zile fără niciun formular de completat…

Și-apoi, cine are timp de coronavirus în România ? Doar suntem ocupați până peste cap să generăm alegeri anticipate, că PSD-ul a lăsat prăpăd după dezastruoasa guvernare și musai să facem anticipate, să curgă în sfârșit lapte și miere în țară. Astfel, anticipatele îl vor face pe Câțu să nu se mai împrumute în neștire în fiecare zi, vor tempera creșterea abruptă a cursului valutar, care bate zilnic record dupa record, vor plăti pensii și salarii mărite și vor construi autostrazi fără număr pe tot cuprinsul țării.

♦ A trecut și Ziua Brâncuși, ocazie cu care am constatat ce mare onoare a fost pe capul bietului sculptor să fie reprezentat de valoroasa manelistă Irina Rimes. Nu-i de colea, trebuie să recunoaștem, ca Ministerul Culturii să-l promoveze Brâncuși și să-l pună în valoare – caci valoarea e sfântul laitmotiv al maneliștilor – prin intermediul cuiva care are într-adevăr… valoare. Dușmanii lu’ Brâncuși mor de ciudă că n-au valoarea lui, / Dușmanii lu’ Brâncuși îi poartă pică și toată viața lor calcă-n urma lui…

♦ La Ditrău, conflictul interetnic se agravează: patronul brutăriei a mai angajat încă un maghiar, fapt care a declanșat furia localnicilor din Ținutul Srilankez, nemultumiți că maghiarul nu știe să facă decât kürtos kalac. Ostilitătile au fost în cele din urmă aplanate de patronul brutăriei, care le-a promis băștinașilor singalezi c-o să-l învețe pe maghiar să facă și mămăligă de cocos, mâncarea tradițională în Ținutul Srilankez.

© Alex Hatta

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s