Cîțovidul desemnat

RAS PAMFLET — Cică un om ducea deseori un cal la târg ca să-l vândă, însă cum calul era o mârțoagă care abia se ținea pe picioare, nu-l cumpăra nimeni. Intrigat, un târgoveț îl întreabă pe omul nostru:

— Omule, de ce tot aduci calul ăsta la târg, dacă vezi bine că nu ți-l cumpară nimeni ?

— Ca să-l fac de rușine ! răspunde omul nostru.

Așa și președintele Iohannis, omul nostru, și el tot desemnează premieri, nu cu speranța de a fi votați vreodată de Parlament – Doamne ferește ! -, ci pentru a-i face de rușine și, astfel, să ajungă până la urmă la mult doritele alegeri anticipate.

Orice om cu sacun la cap s-ar fi așteptat ca barem acum, când perfidul coronavirus face prăpăd prin lume, președintele să desemneze un specialist care să știe să gestioneze treburile țării în greaua perioadă care va urma, căci nu ne îndoim că epidemia de coronavirus va lovi și România.

Astfel, un Raed Arafat, un Adrian Streinu Cercel sau barem militarul Ciucă ar fi fost potriviți pentru postul de prim-ministru, căci ar fi avut capacitatea de a adminstra țara în vremurile acestea de restriște care ne așteaptă, iar Parlamentul n-ar fi avut niciun motiv să nu-i voteze.

I-a luat președintele în considerare ? Ei, aș ! Dumnealui visează numa’ anticipate, iar un nenorocit de coronavirus nu-i va strica dumnealui ploile. N-are decât să se aleagă praful și pulberea de țară, important e să se ajungă la anticipate, să câștige la scor PNL-ul – care e pe val -, și să aibă în sfârșit „guvernul meu” și „parlamentul meu”. Așa că, poftim Cîțu !

Dacă epidemia de coronavirus nu vă sperie, atunci las’ că vă sperie președintele cu Cîțu, că asta-i mai păgubitor decât coronavirusul. De’ n-o reuși epidemia de coronavirus să distrugă țara, atunci o va face negreșit Cîțu !

Dacă până acum îi mai dădea peste mânuță Sică Mandolină când mai vâra în neștire laba sa de hienă hămesită în sac după împrumuturi de miliarde cu dobândă mare, luate de la șmecherii care acum îi dau un leu cu dobandă negativă – chestie de prostit fraierii care nu știu cu ce se mănâncă piața bancară -, de acum încolo nu va mai avea cine să-l urecheze, dacă Parlamentul se va încăpățâna de-al dracu’ să-l voteze – numa’ ca să-i facă pagubă lu’ Iohannis.

În acest timp, privind îngrijorați și cu mânie la răspândirea epidemiei, ne întrebăm dacă președintele și acoliții lui liberali sunt în toate mințile.

© Alex Hatta

5 comentarii

 1. Cîțovidul este un om cu școală. Principalul lui contestatar, acela cu bășcălia permanentă pe buzele-i umede, este doar un „fără frecvență” îndoielnic.
  Scriați despre așteptarea „votului parlamentului”. Oare care este reprezentativitatea majorității din parlament? Au fost trimiși acolo de mai puțin de 15 procente din electori, pe fondul unui absenteism masiv. Să nu uităm și că electoratul lor este disciplinat, merge la vot. Din această cauză, dacă prezența la vot este mare, cei precum Chiparosul, Ciolac, Veo, … (e un sir mult, mult prea lung), pierd.
  Cred că înapoierea noastră din ultimii peste 70 de ani se datorează tocmai administrării de către impostori.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Experienta de viata m-a invatat sa n-am incredere in diplomele pe care mi le vantura tot felul de indivizi, fara sa-i testez in prealabil. Diplome de univesitati prestigioase avea si Elena Ceausescu, ba’ chiar avea si lucrari stiintifice publicate.
   In ce-l priveste pe „Citovid”, activitatea lui de ministru al Finantelor m-a lamurit: ignoranta, prostie, rea intentie, coruptie. Daca il apreciati atat de mult, va sfatuiresc sa-l angajati la firma dvs. si sa-i dati finantele pe maini… Citu al dvs. habar n-avea ce e acela „buget consolidat al statului”, zicea ca-i contabilitate dubla a la Al Capone… Un zero barat, plasat in guvern de stapanii lui pentru care a devalorizat leul pe vremea cand lucra la banca lor.

   In ce priveste Parlamentul, el este – mai presus de orice alta institutie a statului – simbolul democratiei. A spune despre Parlamentul Romaniei ca nu este reprezentativ , pentru ca anumiti alegatori neinteresati de alegerile democratice nu si-au miscat fundurile imputite pentru a vota, este un atac la adresa fundamentelor democratiei.
   Dictatura nazista in Germania a inceput prin incendierea Reichstag-ului , parlamentul german, apoi s-a desavarsit prin desfiintarea lui.

   Ma sperie oamenii care desconsidera Parlamentul, considerandu-l nereprezentativ… ca, vezi Doamne, n-a luat atatea voturi cat presedintele. Ma sperie oamenii care pun intereselor lor de putere deasupra democratiei. Dictaturile sunt la fel de rele, si cele de stanga, si cele de dreapta…

   Apreciază

   1. Cîțu „al meu” a avut niște locuri de muncă înainte de a fi parlamentar. Unul dintre ele a fost la Banca Națională a NZ. Vă asigur că acolo nu merg pilele, i-am cunoscut. Diplomele nu le are de unde se vând.
    Aprecierile dvs. privind „bugetul consolidat” sunt ca la fotbal.
    În ce privește parlamentul reprezentativ pentru alegători, cred că aveți dreptate. Este reprezentativ.
    Nu mi-ați deslușit marile cuceriri ale alternativei lui Cîțu și calităților de finanțist. Nu vă mai obosiți. Oricum, anticipat sau nu, stâlpul democrației se va actualiza drastic. Sper eu, cu mai mulți oameni școliți – pentru binele nostru al tuturor, pesedei sau anti-pesedei.
    E bine că nu mi-ați spus și că „A fost școlit de Soros ca să ne distrugă” 🙂. Voi scrie eu asta.

    Apreciază

 2. Bună seara! 🙂 Mă scuzați că intervin… dar nu mă pot abține! 😦
  Florine, Cuțu… Cuțu, face ce a făcut și când nu era parlamentar? … Jongla cu soarta leului când a fost economist șef al ING, fiind unul dintre cei mai activi participanți la ceea ce presa a denumit *atac speculativ pe leul din 2008*. Atac în urma căruia toți trezorierii băncilor care au participat au fost îndepărtați, inclusiv Florin Cîțu. Sau asta nu se pune?? Sau nu era adevărat? Acum leul nostru pe care-l credeai că se va revigora, când PNL a preluat guvernarea, alunecă săracul… parcă-i pe topogan. Mă-ntreb și eu nedumerită, ( știi, mereu ajung așa când te citesc… ) la școlirea lui înaltă a învățat să facă selfi-uri? Când mă gândesc că o să iese și el în lume, și-o începe să-și facă selfi, ce părere și-or face europenii? Plus că, la ce față are, mi-e să nu facă comoție cerebrală cei care-l vor vedea… În ceea ce privesc pesedeii, nu îi puteți înlătura, sunt prea mulți. Sunt precum șopârlele, le tai coada, la puțin timp îi crește la loc, mai vânjoasă, mai colorată… în roșu! 🙂 ))
  M-aș apuca și de ”Rezolvat”… Am impresia că-i virusat rău, ar trebui să-i denumim într-un fel virusul, pentru România e cel mai periculos virus… Ce coronavirus?? Virusul anticipate i-a șters tot ce mai avea ( nu că avea prea multe ), penali, justiție, democrație și alte cele… Avea dreptate Nea Iancu Caragiale…
  „Industria română este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipsește cu desăvârșire.”
  „Fraților! După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat și am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia! … Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituțional!” 🙂 ))
  Florine dacă vrei să mă combați, intră-n seara asta repejor, de mâine, o lună nu mai voie să mă contrezi, intrăm în luna femeii, e rușinos să te porți urât cu o femeie… 😉
  Vă doresc o seară frumoasă! Vine, vine primăvara! 😉

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s