Arma mortală a ministrului Vela

00263-pana de scris  PAMFLET   Cineva spunea că evenimentele extraordinare ni-i dezvăluie pe oamenii de seamă, însă mediocrii sunt cei care le provoacă… La noi mediocrii care ne conduc nu s-au preocupat să ia la timp măsurile necesare pentru limitarea epidemiei, fiind preocupați de ceea ce-i durea pe ei mai mult: alegerile anticipate. Au fost greu scoși din ideea asta fixă, iar când au realizat ceea ce se întâmplă, au constatat că spitalele nu sunt pregătite, că nu pot face față infecției cu coronavirus, că n-au materiale de protecție etc.

Nici măcar în situația asta extraordinară conducătorii noștri nu știu să fie la înălțime. Sunt doar niște bieți împărțitori de gesturi ieftine, așteptând apoi ca toată lumea să-i aprobe și să-i aplaude. Chestia asta îmi aduce aminte de „sublimul” Nero, împăratul roman care a ieșit cu lira în fața mulțimilor furioase, așteptând ca acestea să fie pe loc vrăjite de talentul său artistic și să se întoarcă liniștite la casele lor. Iar când soldații răsculați au venit să pună în aplicare decretul Senatului roman care îl condamnase pe Nero la o moarte asemănătoare sclavilor, a trebuit să fie luat pe sus de garda sa pretoriană, căci iarăși voia să le iasă în întâmpinare soldaților cu lira sa…

Așa și bravul nostru ministru de Interne, Marcel Vela. Se așteaptă ca prin gestul său ieftin, prin care a impus patrulelor stradale să intoneze imnul national la ore fixe în weeked, coronavirusul să pice pe loc mort de la solemnitatea și gravitatea momnetului… Mediocrii. Mai rău decât blestemul coronavirusului mi se pare blestemul mediocrității guvernanților noștri.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s