GEST SUBLIM – CTP renunță la testare !

RAS PAMFLET —  Nu l-aș fi putut crede pe onorabilul și stimabilul gazetar și scriitor de proză cu gâlceavă pe cer, Cristian Tudor Popescu, că este capabil de un asemenea gest sublim ca acela pe care ni l-a anunțat în articolul său  „Refuz. Testați pe cine trebuie”, publicat în Republica.

Cât altruism ! Câtă renunțare la sine ! Adicătelea, să accepți tu, care orișicât, nu ești fiecine, să fie testat și ultimul mitic, ultimul boschetar din Ferentari de către madam primărița Firea cu Cercelușul ei drag în cadrul operațiunii de testare la coronavirus a tuturor bucureștenilor, iar tu să te sacrifici pe tine de dragul „capitaliștilor” lui Firea… Că tot vor fi testați înaintea celor pentru care vrea să se sacrifice onorabilul.

Io propun să i se ridice de urgență o statuie onorabilului Popescu, una cât cea a lui Lenin care stătea pe vremuri în Piața Presei Libere și să fie amplasată eventual în același loc. Se poate rezolva simplu acum ascest lucru, nu trebuie decât o banală ordonanță militară dată de Vela și gata. Iar BOR l-ar putea sanctifica, chiar dacă încă onorabilul Popescu n-a dat ortu’ popii, și să-l și treacă în calendar. Ce, calendarele nu sunt facute și ele din sudoarea enoriașilor ?

Emoționat până la lacrimi de gestul său nobil, nu m-am putut abține și i-am trimis un mesaj de felicitare onorabilului, pe care l-am postat la rubrica de comentarii a paginii de Facebook a publicației sale, Republica. Îl reproduc aici, spre luarea la cunoștinta și a citiorilor nostri, care orice s-ar spune, sunt mai deștepți decât ai lor:

„Sublim, dom’ Popescu ! Nu v-aș fi crezut niciodată capabil de un asemenea gest nobil. Ceea ce înseamnă că ne mai putem înșela în privința oamenilor…

Io unu’ mă tot întreb ce specificu’ naibi are coronavirusu’ ăsta de << testul >> îl poate deosebi de coronavirusul gripei… Io cred că se uită la microscopul electronic și așa-l deosebesc. Dvs. ce spuneti ?

De fat n-are importanță. Important e ce zic medicii. Ei sunt specialiștii. Iar ei pot spune orice. Sunt un fel de zei în aceste zile…

Apropo, ce-ați mai auzit de Parchetul European Anticorupție ? Se mai constituie ori ba ? Că Kovesi (sic !) s-ar apuca de treabă, sărăcuța… Ce bandiți europeni și internaționali ar mai prinde ! Da’ gripa asta blestemată n-o lasă, fir-ar mama ei a dracu’ de gripă !

Auziți, dom’ Popescu, da’ dacă o s-o interneze și pe Kovesi, ce ne facem ? Cum mai luptă Europa împotriva corupției ?

Șmecherii care o controlează pe Koveși și-au închipuit că pot stăpâni Europa cu Kovesi, așa cum au stăpânit România. Se pare că alții au fost mai șmecheri ca ei…

Testare plăcută, dom’ Popescu !”

3 comentarii

 1. CTP+Firea+Cercel = menage a trois, adica se testeaza reciproc. Bezbojnicul CTP e mai traditionalist, nu vrea sa fie testat la gramada fara criterii clare.
  Huiduma de Kovesi e in siguranta, a emis ordin de arestare la nivel european pt toti covid19. Sper sa nu se intample abuzuri arestand si alti virusi. de pilda pe pritetenosii covid 18 sau 20. Chestie de discriminare.
  ps
  Povestea cu testarea intregului Bucuresti tine de PR stupid al unora.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Desi il apreciez pe domnul CTP,nu pot sa nu comentez, ca mi-a placut postarea ta………,, Îl reproduc aici, spre luarea la cunoștinta și a citiorilor nostri, care orice s-ar spune, sunt mai deștepți decât ai lor” . Felicitari pentru pamflet!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s