VICTORIA PARADELII – Cum au câștigat Ciorduța, Portocală și Onea la CEDO

RASPAMFLET —   La Curtea Europeană a Drepturilor Omului e mare agitație. Toți nedreptățiții soarții și-ai regimurilor politice opresive și dictatoriale se înghesuie să-și câștige dreptatea la ultima instanță de apel, înaintea celei divine.

La intrarea în clădirea tribunalului, în care azi se vor judeca niște petenți speciali, care vor fi onorați cu decizii favorabile, primite deja prin plic sigilat de la Comisia Europeană, oaspeții speciali Ciorduța, Portocală și Onea, formidabilul trio al paradelii de elită al DNA, cel care a făcut renumită România în toată Europa, de la Merkel a Germaniei până la regele Sudiei cu ambasada lui glumeață și prințul Hamlet al Danemarcei, cel care mereu găsea câte ceva putred de criticat, dar care de data asta n-avea încotro și musai trebuia să admită și să aplaude dreptatea ce se va face formidabilului trio justițiar din România.

Pe covorul roșu, cei trei magnifici ai justiției de paradeală trec elegant, fac cu mâna la publicul strâns în fața tribunalului ca să-i ovaționeze, apoi intră în clădire și așteaptă liniștiți să li se facă dreptate.

Spre surprinderea generală, nu sunt primii la rând. Inaintea lor e un bătrânel gârbovit, împovărat de ani și galben ca un mort, însoțit de o femeie la fel de vârstnică și cu o mutră acră ca o varză murată împuțită de căldură.

— Numele și prenumele ! se adresează judecătorul celor doi bătrânei.

— Dragi tovarăși și preteni judecători, să facem totul !… Eu sunt tovarășul Nicolae Ceaușescu, președintele Republicii Socialiste România, secretar general al Partidului Comunist Român și vechi luptator ilegalist pentru cauza comunismului… Iar ea e soția mea, tovarășa Elena Ceaușescu, savant de renume mondial și mamă iubitoare a poporului…

— Aha, am înțeles… Dar, n-ați murit ? se arată nedumerit judecatorul.

Elena Ceaușescu sare înțepată:

— Să te audă colegii mei, telectualii !… Rușine, tovarășe judecător ! Se poate să vorbiți așa despre doi conducători de țară ?

Nicolae Ceaușescu o opri cu un gest din mână, apoi se adresă iar judecătorului:

— Tovarășe judecător, procesul nostru din decembrie ’89 a fost o mascaradă, iar execuția noastră nu s-a făcut după lege… Cerem să fim repuși în drepturi, să mi se dea înapoi funcția de președinte al României, iar tovarășei Elena să i se restituie titlul de savant de renume mondial, confiscat ilegal de bandiții ăia care au dat lovitura de stat, pe care reacționarii o numesc Revoluție…

— Bine, conchide judecătorul. Se uită o vreme prin hârtiile sale, apoi spuse:

— Tribunalul hotărăște: Se repune în funcția de președinte al României petentul Nicolae Ceaușescu, iar Elenei Ceaușescu i se restituie titulul de savant de renume mondial. Sentința este publicată azi, data curentă, și este obligatorie.

Cei doi bătrânei pleacă victorioși, în ovațiile sălii. Următorii la rând sunt cei trei magnifici procurori ai justiției de paradeală: Ciorduța, Portocală și Onea.

— Numele și prenumele ! li se adresează judecătorul.

— Ciorduța Kovesi, dom’ judecător, că-mi zic așa după ce m-au prins c-am plagiat 4% la teza de doctorat, iar ei sunt procurorii mei de elită: Onea și Portocală.

— Și ce pretindeți ?

— Eu, dom’ judecător, pretind onoarea mea și postul înapoi, care m-a dat afară Curtea Constituțională pe nedrept, c-am fost o procuroare-șefă DNA prima-întâi… care m-am luptat cu corupția și-am avut succesuri… și nu vreau ca eșece să-mi umbrească funcția de procuror european…

— Bine. Stai jos. Următorul ! spuse judecătorul.

— Eu, dom’ judecător, spuse Portocală, cer să mi se recunoască dreptul de autor asupra procedeului judiciar numit „paradeală” și să fiu repus de îndată în funcția de procuror de elită la DNA Ploiești, să duc astfel justiția pe noi culmi ale înfaptuirii dreptății.

— Iar eu, sări și Onea, solicit ca „paradeala” să fie trecută în DEX și definită ca procedeu procuroresc eficient de înfaptuire a actului de justiție în statul de drept…

— Bine, am înțeles, spuse judecătorul.

Apoi judecatorul citi scrisoarea din plicul prmit de la Comisia Europeană și spuse:

— Tribunalul hotărăște: Se repune în funcția de procuror-șef DNA numita Ciorduța Koveși, împreună cu procurorii ei de elită Onea și Portocală, iar „paradeala” va fi instituită ca procedeu universal de înfaptuire a justitiei mondiale.

Ovațiile și aplauzele au umplut sala, iar cele din Romania au fost și mai grozave. Oamenii au uitat de carantină și-au ieșit pe străzi, manifestându-și bucuria la grătare cu mici și bere și înjurând poliția live pe Facebook, dupa care s-au bătut cu ea și-apoi au postat: „Âmi pare rău la domnii polițiști !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s